Neli lihtsat moodust, kuidas stress koduseinte vahelt välja saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padjad lisavad eluruumi hubasust ja soojust.
Padjad lisavad eluruumi hubasust ja soojust. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodu on iga inimese pühakoda. Kuidas aga saavutada kauaoodatud kodurahu ning milles peitub lõõgastava eluruumi tegelik saladus?

Peale pikka tööpäeva soovib inimene puhata ja kogunenud pingeid maandada. Mida aga teha juhul, kui koduseinte vahelt avanev vaatepilt just kõige võluvam pole? Sisekujundaja Tiffany Brooks jagas veebilehele sunset.com nõuandeid, millest stressivaba kodu loomist alustada võiks.

1. Tehnikavaba magamistuba

Brooks soovitab tehnikaseadmed ühte kohta koondada. Sülearvutite, telerite ning isegi nutitelefonide koht ei tohiks olla magamistoas, kuna need võivad mõjutada inimese und ja tervist.

2. Võõpa oma seinad uue värvikihiga üle

Siinkohal soovitab Brooks lähtuda värvipsühholoogiast ning panustada värvidesse, mis loovad rahuliku atmosfääri, ent toovad ka naeratuse palgeile.

3. Vaheta valgustus välja

Ala- ning ülevalgustatud eluruumid ei mõju inimesele kuigi hästi, mistõttu on äärmiselt oluline leida kuldne kesktee. Brooks soovitab katsetada erinevat sorti valgustitega - esindatud võiksid olla nii laelambid, kohavalgustid kui ka põrandalambid.

4. Tekstiilid ja kangad

Padjad, pleedid ning vaipkatted lisavad eluruumile teatud pehmust ja malbust, mis toa tunduvalt hubasemaks muudavad. Brooks on veendunud, et ainuüksi mõne lisapadja soetamisega võib eluruum loetud sekunditega muutuda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles