Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kerge roog uue aasta hommikuks: salat pošeeritud munaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Salat pošeeritud munaga.
Salat pošeeritud munaga. Foto: Vida Press

Tavalise rohelise salati muudab pidupäevasemaks pošeeritud muna.

Eggo-munade tootja DAVA Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin soovitab salatit täiendada munaga, mis on mõnusalt pehmeks pošeeritud.

  1. Valmista õlikastmega salat ja tõsta salatiportsjon taldrikutele valmis.
  2. Löö toores muna tassikese sisse lahti.
  3. Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa natuke (1 tl) veiniäädikat. Sega lusikaga vett, et tekiks keeris ja kalla muna ettevaatlikult keerise sisse. Alanda kuumust, et vesi vaevu keeks.
  4. Gordon Ramsay soovitab otse külmkapist võetud mune pošeerida täpselt kaks minutit: selle aja jooksul jõuavad need ümbert tahkeks kalgenduda, kuid munakollane jääb keskelt kreemiselt voolavaks.
  5. Tõsta muna vahukulbiga välja, nõruta üleliigne vesi ning aseta muna salatiportsjonile. Pošeeritud munale nirista klassikalist hollandaise kastet.
Tagasi üles