Neli kasulikku nippi, mille abil kodus mustritega mängida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole mustreid kombineerides ettevaatlik.
Ole mustreid kombineerides ettevaatlik. Foto: Pexels / CC0 Licence

Minimalism meie interjööris hakkab vaikselt asenduma südikate värvide ja mustritega. Selgitame välja, kuidas sisustada kodu mustritega, ilma et majapidamine liialt kirjuks muutuks.

Briti sisekujundaja ja illustraator Jessica Russel Flint armastab värve. Naisel on lausa kirg julgete kangaste ja üle võlli seinapaberite loomise vastu. Naise veebilehele elledecoration.co.uk jagatud nõuanded mustritega katsetamiseks on järgmised:

1. Ära liialda

Kui sa kavatsed näiteks terve eluruumi kirju tapeediga katta, leia toas midagi, mis kirjule virvarrile kontrasti pakuks. Leia kas või kuldne kesktee kirju tapeedimustri ja veidi tagasihoidlikuma vaipkatte vahel.

2. Väldi monoliitsust

Ära pane kõiki sisustuselemente ühte patta ning väldi kordusi. Ei tasu valida samu mustreid nii vaibale, kardinatele kui ka dekoratiivpatjadele. 

3. Veendu, et oled jätnud piisavalt palju «tühja ruumi»

Vaba ruum on vaid selleks, et silme ees liiga kirjuks ei läheks ning saavutaksid ruumis tasakaalu.

4. Mustrite suurus olgu tasakaalus eluruumi mõõtkavaga

Liialt suured mustrid võivad toa visuaalselt väiksemaks muuta. Enne, kui hakkad mustritega sisustama, tasub ruum üle vaadata – ega tuba mustrite varju ei jää?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles