Nõuandeid, kuidas toidukorvi pealt korraliku summa kokku hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidujääkide vältimiseks tuleb juba eos tegutsema hakata.
Toidujääkide vältimiseks tuleb juba eos tegutsema hakata. Foto: Pexels / CC0 Licence

2017. aasta ei möödunud finantsiliselt just kõige paremini? Raha säästmine on keeruline, kuna ootamatuid väljminekuid on rohkelt. Veebilehe huffingtonpost.com põhjal anname ülevaate, kuidas käesoleval aastal toidukorvi pealt märkimisväärselt raha kokku hoida.

1. Maksa sularahas

Mitmed uuringud on näidanud, et inimesed, kes maksavad sularahas, kipuvad 12–18 protsenti vähem kulutama kui need, kes maksavad kaardiga. Kui tahad aga konkreetsest eelarvest kinni hoida, jäta oma pangakaart koju ning võta kaasa vajalik hulk sularaha.

2. Liiga suured toiduvarud

Toidujääkide vältimiseks tuleb juba eos tegutsema hakata. Käi ostlemas vaid nimekirja alusel ning püüa vältida impulssoste.

3. Kohvikus või restoranis einestades telli vähem, ent jaga rohkem

Paljudes kohvikutes ja restoranides on portsjoni suurus märgatavalt suurem kui üks inimene ära jõuab süüa. Koosistumistel on seega mõistlik tellida toit kamba peale.

4. Einesta väljas vaid eriliste sündmuste puhul

Mida rohkem sa teed midagi, seda rutiinsemaks teatud tegevus muutub. Ka väljas einestamine võib pikapeale harjumuseks kujuneda. Väga kulukaks harjumuseks, sealjuures-

5. Loobu valmistoidust ja kulleritest

Kullerteenus ja valmistoit on üks elu mugavustest, mille osas inimeste silmad tihtipeale pimedad on. Ka kord nädalas koju tellitud toit võib pikemas perspektiivis suureks väljaminekuks kujuneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles