Uuring: ameeriklased on pisut pimedad ühe kodu turvalisust tagava meetme osas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklased saboteerivad turvalisust oma kodus.
Ameeriklased saboteerivad turvalisust oma kodus. Foto: Pexels / CC0 Licence

Reegel ütleb, et kodust lahkudes sule ja lukusta kõik uksed ja aknad. Paraku kõik inimesed nii korralikud ja tähelepanelikud ei ole, vahendab elledecor.com. 

Ameerika Ühendriikides läbiviidud uuring paljastas kurva tõsiasja. Ameeriklased jätavad tihtipeale nimelt kahe silma vahele ühe olulise seiga - esiukse lukustamise.

1000 inimese seas läbiviidud uuringust selgus, et statistilised näitajad on osariigiti erinevad - kõige enam lukustavad oma esiuksi lõunaosariikide elanikud. Mida enam põhja poole liikuda, seda enam langeb ka hirm murdvaraste ees. Vaid 54% protsenti küsitletud põhja-ameeriklastest väitis, et lukustavad kodust väljudes ukse. Samal ajal, kui Georgias ja Floridas oli see näitaja 81%. 

Lisaks selgus asjaolu, et korteris elavatel inimestel on kombeks oma ust statistiliselt enam lukustada kui näiteks eramaja elanikel. Inimesed, kellel on hea läbisaamine naabritega, jätavad oma esiukse samuti keskmisest tihedamini avatuks. 

Hea lugeja, mida arvata sellisest tähelepanematusest ja hooletusest? Kas sa ikka lukustad oma uksed-aknad, enne kui lahkud koduseinte vahelt?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles