Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kui kaua püsib liha sügavkülmas värskena? (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Dmitriy Melnikov / PantherMedia / Scanpix

Kuigi internet on täis erinevaid juhendeid, millist liha kaua külmikus hoida, ei pruugi need tõesed olla. Tihti ei arvestata liha säilitamisel oluliste faktoritega, mis kiirendavad riknemist.

Külmutatud liha on ohutu süüa vaid juhul, kui seda oli ohutu süüa enne külmutamist. Kui see eeldus on täidetud, säilib liha sügavkülmas peaaegu tähtajatult. Söök, mis on külmutatud järjepidevalt null kraadi juures, säilib lõpmatult, kirjutab HuffingtonPost. Ainus mure, mis külmutatud lihavarudega tekib, on kvaliteet. Mida kauem liha sügavkülmas on, seda madalamaks muutub selle maitse ja kvaliteet.

Kuidas saada aru, kas liha on halvaks läinud?

Nuusuta liha. Kas sellel on tekkinud mõni imelik lõhn? Imelik lõhn on esimene ohumärk, et liha pole enam hea kvaliteedi ega säilivusega.

Märksõnad

Tagasi üles