Retseptisoovitus: seene-brokoli misopuljong nuudlitega

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Kas sina oled kuulnud sellisest toiduainest nagu miso? Tõenäoliselt seostad seda esimese asjana enne sushit pakutava supiga, kus mõned vetikad sees? See tõepoolest on misosupp, aga tänases retseptis on kasutusel misopasta, tutvustab toidublogija Kadri Raig.

Tegemist on fermenteeritud sojaubadest valmistatud pastaga, pärit Jaapani köögist. Olemas on erinevaid misosorte, millle värvus varieerub helekollakast kuni tumemustani välja ning ka maitsevarjundid on neil väga erinevad. Minul oli täna kasutusel tume genmai misopasta.

Lisaks misole on siin retseptis kasutusel ka teine, äärmiselt põnev tooraine. Samuti Jaapani köögist pärinevad shirataki nuudlid, mis on valmistatud konjaci jamsist ning mis äärmiselt üllatavalt sisaldavad vähem, kui kümme kalorit 100 grammi kohta.

Seega tänane retsept ongi rohkem lihtsalt mõnusate asjade kokku segamine ja retsept kuulub kindlasti lihtsamate kilda. Ainult brokolit ei tohi üle keeta, sest krõmpsuna on see lihtsalt palju parem. Lihtsad retseptid ongi tihti kõige paremad, sest valmis saavad need justkui iseenesest ja see kuum puljong mõnusate nuudlite, seente ja rohelisega sobib tänasesse kirkasse talvepäeva nagu valatult!

Vaja läheb:

  • 1 sibul
  • Poole pöidla suurune jupp ingverit
  • 1 tl õli
  • 0,5 l keevat vett
  • 3 spl misopastat
  • 100 g austerservikuid
  • 200 g brokolit või brokoliinit
  • 0,5 laimi mahl
  • Vajadusel soola
  • 200 g (shirataki või riisi-) nuudleid.

Juhtnöörid

1. Haki ingver peenelt ning sibul viiludeks - pane mõlemad koos õliga potti madalale kuumusele praadima. Vahepeal sega.

2. Umbes viie minuti pärast kalla potti keev vesi ning sega selle sisse misopasta. Maitse ning vajadusel lisa soola.

3. Viska samasse potti tükeldatud brokoli, kata pott kaanega ning lase sel umbes 5 minutit podiseda.

4. Samal ajal puhasta/tükelda seened ning valmista vajadusel nuudlid ette (shirataki nuudlid loputa lihtsalt üle, riisinuudleid valmista vastavalt pakendile).

5. Viie minuti pärast lisa potti ka seened, lase veel 2 minutit podiseda.

6. Viimasena lisa nuudlid ning lase neil puljongi sees üles soojeneda.

7. Pigista supi sisse ka laimimahl, maitse, kas kõik on tasakaalus ning vajadusel lisa puuduolevat.

8. Serveerimisel lisa rohelist sibulat ja koriandrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles