Teismelised riskivad pesukapsli väljakutse nimel eluga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesukapslid on vedelat kontsentreeritud pesupesemisvahendit sisaldavad kapslid, mis on mõeldud vaid ühekordseks kasutamiseks.
Pesukapslid on vedelat kontsentreeritud pesupesemisvahendit sisaldavad kapslid, mis on mõeldud vaid ühekordseks kasutamiseks. Foto: Panther Media/Scanpix

Noorte seas on levimas taas kord üks laiduväärt väljakutse, mille puhul tõmmatakse õhkõrn piir elu ja surma vahele, vahendab independent.co.uk.

Viimastel aastatel on majapidamistes üha enam hakatud kasutama pesukapsleid. Pesukapslid on väikesed, ent efektiivsed. Värvilist vedelikku sisaldavad kapslikesed pakuvad üldjuhul erakordselt suurt huvi väikelastele. Nüüd aga selgub, et kõrgendatud huvi kapslite vastu on ka teismelistel.

Ameerika noormehe sotsiaalmeedias avaldatud video sellest, kuidas noorsand pesukapslit sööb, on pannud paljud temaealised taunimisväärset teguviisi matkima. Digitaalne lumepall on hakanud veerema ning esmalt naljana mõeldud väljakutse on kujunemas eluohtlikuks trendiks. 

Kemikaale sisaldav toode võib vale kasutamise korral esile kutsuda tugevat oksendamist, hingamisteede häireid, pidevat iiveldustunnet, uimasust ja ka löövet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles