Pakane on kohal: lihtne kodune nipp, mis takistab veetorude külmumist

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kauaoodatud talvekülmad on lõpuks kohal, aga nendega koos saabusid unustusse vajunud probleemid: külmunud torud, mis terveid majapidamisi veeta jätavad. Mida teha, et nii ei juhtuks?

Majaomanike portaal HouseLogic soovitab üht vana tõhusat nippi, mida saab igasuguse vaevata väga kiiresti rakendada, toimib alati ega too endaga kaasa hirmsuuri kulusid: jäta vesi jooksma.

Mõistagi mitte pahinal – keegi ei jõuaks pärast veearveid tasuda. Piisab sellest, kui kraan köögis ja vannitoas lihtsalt pisut tilgub: nii liigub vesi kogu aeg ja torudel ei teki võimalust jäässe minna. 

Eriti tõhus on nipp seetõttu, et koos veega vabaneb sedasi torudest ka surve, mis, juhul, kui torud jäätuma peaksid, nende lõhkemiseni viiks. 

Kui oled aga õige hetke maha maganud ja vesi juba jäätunud on, saab kõige kiiremini abi föönist: soojenda sellega kohti, kus torudes seisev vesi kõige suurema tõenäosusega jäätunud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles