Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Levinud meetod lihatoodete sulatamiseks võib tervise sootuks tuksi keerata

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sügavkülmutatud liha.
Sügavkülmutatud liha. Foto: Pexels / CC0 Licence

Mikrolaineahi on aastakümneid au sees olnud. Väike kiirgav ahi ei ole aga sugugi nii kasulik, kui algul arvatud. 

Selgub, et lihatoodete ülessulatamine mikrolaineahjus garanteerib meile üheotsapileti toidumürgituseni.

Šoti Abertay ülikooli professor Costas Stathopoulos selgitas väljaandele housebeautiful.co.uk, et kõige tähtsam on jälgida pakendil olevaid instruktsioone. Teadlase sõnul on toiduhügieeni seisukohalt kõige mõttekam lihatükid külmikus üles sulatada. Külmkapi jahe keskkond takistab nimelt bakteritel paljunemast. 

Samuti ei soovita Stathopoulos liha toatemperatuuril seisma jätta. Mees kinnitab, et külmkapisiseselt sulatud lihas on kaks korda vähem baktereid kui toatemperatuuril seisnud lihakäntsakas. 

Tagasi üles