Fotod: Harjumaal otsib ostjat legendaarne ministrite suvila

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Harjumaal Keila-Joal lossi läheduses otsib ostjat üks legendaarsetest esimese vabariigi ajal ehitatud minstrite suvilatest, mis rajati eesmärgiga majutada seal kõrgeid väliskülalisi.

Suvila asub Keila-Joa ajaloolisel puhkealal Keila jõe suudmealas Keila-Joa lossi vastaskaldal. 1930. aastatel kavandas arhitekt Roman Koolmar sellesse esimese vabariigi aegsele välisministeeriumile kuulunud piirkonda puusuvilad. Neid nimetatakse ministrite suvilateks, kuigi välisministeerium plaanis pakkuda seal Eestist positiivse kuvandi loomiseks suvitusvõimalust siia saabunud välismaalastele. 

Foto: KV.EE

Kogu pakutav suvila on 30ndatele omaste arhitektuuriliste lahendustega nii seest kui väljast. 1935. aastal valminud puumaja juurde kuulub kivigaraaž. Garaaži peal on rõdu.

Majas on seitse tuba, ruumi ühtekokku 262 ruutmeetrit. Interjööris on seinad olnud traditsioonilselt kaetud Lutheri vineertahvlitega. 

Lutheri vabriku vineertahveldus interjööris.
Lutheri vabriku vineertahveldus interjööris. Foto: KV.EE

Hetkel vajab maja kapitaalremonti, muinsuskaitsega kooskõlastatud ja heakskiidetud renoveerimisprojekt on olemas.

Rohkem infot leiab SIIT. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles