/nginx/o/2018/01/26/7518583t1h462f.jpg)
Suvesooja saabudes peidame oma šokolaaditahvlid harjumuspäraselt külmikusse. Kütmishooaja algus toob kaasa sama teguviisi - soojade toatemperatuuride eest peidame oma maiused taaskord külmkappi. On see ikka õige teguviis?
Uus-Meremaalt pärit šokolaadiekspert Luke Owen Smithi sõnul muutub külmikus hoitud šokolaaditahvlite mekk ja seda sugugi mitte paremuse poole, vahendab väljaanne dailymail.co.uk.
Eksperdi sõnul kaotab šokolaad madalatel temperatuuridel oma maitsetugevuse ja -nüansid. Tõtt-öelda mõjuvad mõlemad äärmused šokolaadi kvaliteedile laastavalt - liiga kõrged temperatuurid sulatavad selle Smithi sõnul supilaadseks maiuseks, liiga madalad viivad aga maitsenaudingu. Šokolaaditahvel säilitab oma omadused kõige paremini temperatuurivahemikus 15–21,1 kraadi.
Mees soovitab šokolaadi enne külmikusse asetamist kindlasti veel eraldi karpi panna ning see karp enne maiustama asumist veidikeseks toatemperatuuril seisma jätta.