Uuring selgitas välja eluruumi, milles pererahvas kõige suurema tõenäosusega tülli pöörab

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ka sinu kodus esineb majapidamistöödest tingitud pingeid?
Kas ka sinu kodus esineb majapidamistöödest tingitud pingeid? Foto: Pexels / CC0 Licence

Kodu on inimese pühakoda. Kodu on samuti kohaks, kus oma igapäeva muresid ja konflikte lahendada, vahendab thescottishsun.co.uk. Suurbritannias läbiviidud uuring paljastab eluruumi, milles võib pereliikmete või korterikaaslaste omavaheline nääklemine aga eriti teravaks minna. 

Elektroonikakaupu müüv ettevõtte Suurbritannias soovis välja selgitada, mis tekib inimestes nende kodudes kõige enam pingeid. Appliances Direct avaldatud uuringust selgus, et lausa 66 protsenti küsitletuist on oma korteri- või elukaaslasega lahku läinud eeskätt tänu hooletusele majapidamistöödes. Kõige enam puudujääke ja kitsaskohti esines teadlaste sõnul aga inimeste köökides.

Enam kui pool ehk lausa 52 protsenti uuringus osalejatest tunnistas, et pesemata nõud, eriti kui need on kellegi teise kasutatud nõud, on nende kodudes korduvalt pingeid tekitanud. 43 protsenti pidas aga ülekohtuseks seda, kui keegi termostaadi liialt kõrgele temperatuurile sättinud on. 34 protsenti vastanutest tõdes, et neil on võrdlemisi lühike süütenöör kustutamata tulede osas. 

Pingete ja konfliktide vältimiseks tasub seega alati enda järelt nõud pesta ja toast lahkudes ilmtingimata ka tuled kustu panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles