Paljud inimesed hoiavad igasuguseid pudeleid, kaasaarvatud õlipudeleid pliidi või ahju lähedal, et neid sealt mugavalt vajadusel võtta. Tuleb aga välja, et see pole õlile üldse hea.
Miks ei tohi oliiviõli kunagi pliidi lähedal hoida?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgub, et kui hoida oliiviõli pidevalt kuumas ehk pliidile lähedal, liisub õli ära ja muutub ajapikku äädikaseks, kirjutab Daily Mail. Seega õige koht, kus õli säilitada on pime, jahe (16-18 kraadi) ja kuiv koht. Samuti ei kipu oliiviõli kaua seisma ega lähe ajaga paremaks nagu vein. Kinnine pudel säilib küll kauem – umbes kaks aastat. Avatud pudel säilib värskena aga ainult pool aastat.