Fotod: ikooniline kummutit meenutav maja otsib Ameerikas uut omanikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummut.
Kummut. Foto: Panther Media/Scanpix

1920. aastatel kerkinud kummutit meenutav maja Põhja-Carolina osariigis on pandud müüki 190 397 euro eest. Ikooniline maja on läbi aastate olnud linna üheks tähelepanuväärseimaks tõmbenumbriks turistide seas.

1920. aastatel kerkinud kummutit meenutav maja loodi toona eesmärgiga rõhutada linna kui mööblipealinna tiitlit. Tõepoolest, kummuti kodulinnaks olev High Point on praeguseks tõusnud üheks maailma mõjuvõimsamaks tekstiili- ja mööblitööstuspiirkonnaks. 

Küllaltki pretensioonikas tiitel seab seega võrdlemisi kõrged nõudmised maja uuele omanikule. 

 

Ok.

A post shared by Jonathan Van Dine (@jonvandine) on

Kummutit imiteeriv maja on oma praeguse ilme saanud 1950. ja 1996. aasta renoveerimistööde käigus. Ühe uuendusena lisati majale 1,8-meetrised sokid, mis maja n-ö keskmisest sahtlist välja paistavad. Maja praeguse omaniku sõnul on sokid austusavalduseks ja kummarduseks linna tekstiilitööstusele.

 

Worlds largest chest of drawers

A post shared by @ lil.ghost.nomad on

Maja uuel omanikul ei tasu aga piirkonda ning maja ebatavalist eksterjööri peljata. Vaid 15-minutilise autosõidukaugusel asub näiteks maailma suurim tool, mis ulatub lausa 9 meetri kõrguseni. Värske omanik arvestama ka pidevate huvilistega, kes majast möödudes sellest pilti soovivad teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles