Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: baklažaanirullid tomati ja mozzarella'ga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab maitsvaid rulle, mis sobivad suvel suurepäraselt grillimiseks, aga praegusel aastaajal saab need edukalt ka ahjus valmis küpsetada.

Vaja läheb:

  • 1 baklažaan (võimalikult pikk ja pigem saledapoolne)
  • 3 tomatit
  • 1 pall mozzarella’t
  • 3 spl pestot
  • 0,5 dl oliiviõli
  • Soola-pipart
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Juhtnöörid

1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini.

2. Lõika baklažaanist pikkupidi võimalikult õhukesed viilud.

3. Viiluta ka tomat ja mozzarella õhukeselt.

4. Sega omavahel kokku pesto ja oliiviõli.

5. Pintselda baklažaaniviilusid õli-pesto seguga, säti igaühele ühte otsa 2 viilu tomatit, nende vahele juustuviil.

6. Keera baklažaaniviilud täidisega otsast alustades rulli ning kinnita ots hambatikuga.

7. Säti rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda need ülejäänud pesto-õliseguga üle. Sipsuta nende peale veel ka õige pisut soola ja mõned keerud värsket pipart.

8. Küpseta rulle ahjus umbes 20 minutit, kuni need on kergelt krõbedad ning mõnusalt pehmed.

Tagasi üles