/nginx/o/2018/01/30/7528731t1h5445.jpg)
Oliiviõli säilivusaeg ei ole tegelikult teab, mis pikk, vahendab dailymail.co.uk. Oliiviõli peamisteks vaenlasteks võib lugeda valguse, soojuse ja hapniku.
Oliiviõli säilivusaeg ei ole tegelikult teab, mis pikk, vahendab dailymail.co.uk. Oliiviõli peamisteks vaenlasteks võib lugeda valguse, soojuse ja hapniku.
Igasugused toiduõlid on tegelikult väga tundlikud kõrgete temperatuuride, valguse ja õhu suhtes. Seismajäänud oliiviõli võib kaotada oma maitsenüansid ning kõik väärtuslikud toitained. Selline toiduõli on üldjuhul ebameeldiva lõhna ja ka kibeda maitsega.
Vaaritades tasub oliiviõli alati küll käeulatuses, ent mitte otseselt pliidi kõrval hoida. Oliiviõlis sisalduvad rasvad hakkavad nimelt kokkupuutel kuumusega oksüdeeruma ning muudavad toiduõli maitse liiga äädikaliseks.
Avatud õlipudel oleks aga mõistlik poole aasta jooksul ära kasutada. Peale seda hakkab toiduõli maitse paratamatult haihtuma. Avatud toiduõli säilib kõige paremini pimedas ja jahedas keskkonnas. Külmkappi ei tasu seda aga panna - seal muutub õli vaid hägusamaks.