Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: wontonid seahakkliha ning vesikastanitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas teha aasiapäraseid wontoneid, mis pole sugugi rasked. Siit-sealt natuke maitseaineid juurde ja täidis ongi valmis. Täidise kokkusegamine on üsna kiire protsess. See, mis selle retsepti juures aega võtab, on wontonite kokkuvoltimine.

Vaja läheb:

  • 20 wontonitaina lehekest (müüakse külmutatuna)
  • 240 g sea delikatessihakkliha
  • 2 vart rohelist sibulat
  • 1 suur punane tšilli
  • Peotäis hakitud koriandrit
  • Poole pöidla suurune jupp ingverit
  • 8 vesikastanit (müüakse konservina - kui ei ole, siis jäta välja)
  • 1 spl misopastat
  • 0,25 laimi mahl
  • 1 spl tärklist
  • Vajadusel soola-pipart
  • Küpsetamiseks õli
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Juhtnöörid

1. Haki sibul, tšilli ning ingver peenelt ning vesikastanid jämedamalt (iga kastanike umbes kuueks).

2. Lisa hakitud ainetele hakkliha, koriander, miso, laim ning tärklis ja sega kätega kõik ühtlaseks massiks.

3. Nüüd oleks vaja maitsta, kas on vaja soola või pipart lisada. Kui sulle toore liha maitsmine sobib, siis seda teegi. Kui mitte, siis prae väike kogus pannil ning proovi sedasi. Vajadusel tee maitses korrektuure.

4. Nüüd hakkab põnev voltimise osa.

5. Laota kandiline taignatükike enda ette, määri selle ääred kergelt veega, tõsta taignatüki keskele umbes teelusikatäis täidist ning voldi taigen kokku.

6. Mina voltisin täna nii, et tõstsin taigna nurgad keskele kokku ning surusin siis ruudu iga külje keskosast alustades küljed tugevalt kokku ning sain nii väiksed armsad kompsukesed. Voltimist seletada on palju keerulisem, kui seda päriselt teha ja isegi kui sul päris samasugused välja ei tule, siis voldi lihtsalt nii, nagu sulle tore tundub. Niikuinii maitsevad need hästi ja alles ei jää kindlasti.

7. Iga volditud kompsuke aseta tärklisega üle puistatud lõikelauale, et need kuhugi kinni ei jääks.

8. Küpsetamiseks otsi välja suur pann, millele saad hiljem ka kaane peale panna.

9. Aja keema umbes tassitäis vett.

10. Pannile kalla pisut õli ning aja see kuumaks.

11. Tõsta klimbikesed üksteise kõrvale pannile nii, et võimalikult suur pind nende põhjast krõbedaks saaks muutuda. Pruunista umbes 3 minuti jooksul.

12. Seejärel kalla pannile umbes 1,5 dl keevat vett ning kata pann koheselt kaanega nii, et pann auruga täituks ning wontonid ka seest läbi aurutaks.

13. Umbes nelja-viie minuti pärast eemalda pannilt kaas, keera kuumus kõrgeks ning lase viimaselgi vedelikul ära aurata ning põhjadel maksimaalselt krõbedaks muutuda.

14. Serveeri kohe koos meelepärase kastmega. Tegelikult maitsevad need hästi ka järgmisel päeval külmana.

Kastmeks segasin mina kokku sojakastme, pisut vett, laimimahla, suhkrut, hakitud tšillit ja koriandrit.

Tagasi üles