Sellest, kui kaua toitu sügavkülmas säilitada, kirjutatakse palju. Värske uuring heidab aga uut valgust sellele paljuräägitud küsimusele.
Kui kaua tohib tegelikult toitu sügavkülmas hoida?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimelt selgub, et sügavkülmas toidu hoidmine mõjutab küll mingil määral toidu kvaliteeti, kuid tervisele kahjulik mõju puudub, vahendab Huffington Post. Kui hoida toitu stabiilselt – 15- kraadises sügavkülmas, on see söögikõlblik isegi mitu aastat.
Näiteks külmutatud banaani võib süüa põhimõtteliselt igavesti, ainult selle kvaliteet ja maitse ei ole lõpuks kõige paremad. Paljud toidud püsivad kvaliteetsena nii maitse kui värvi poolest umbes kolm kuud.
Külm aitab toitu säilitada, sest see takistab mikroorganismide kasvu, mis omakorda ennetab toidu riknemist.