Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: lihtne röstkõrvitsa-oaroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig soovitab retsepti, kus mängivad kenasti kokku kergelt pähklise maitsega hokkaido kõrvits, kreemised valged oad ja mõnusalt särtsakas kaste.

Vaja läheb:

  • Umbes 500 g hokkaido kõrvitsat
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 spl palsamiäädikat
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 purk valgeid ube
  • 1 väike punane sibul

Kaste

  • 1 tl granaatõunasiirupit
  • 1 tl palsamiäädikat
  • 3 tl oliiviõli
  • Soola-pipart
  • Serveerimiseks kaks suurt peotäit rukolat

Juhtnöörid

1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

2. Lõika kõrvits suutäie suurusteks tükkideks. Koorida ei ole vaja, see läheb ahjus mõnusalt pehmeks.

3. Viska kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud pannile ning piserda üle õli, palsamiäädika, paprika ning soolaga. Sega käte abil ühtlaselt läbi ning viska umbes 20 minutiks ahju.

4. Samal ajal kurna oad ning loputa need kergelt üle, viska suurde kaussi.

5. Haki sibul peenelt, raputa näpuotsatäie soolaga üle ning masseeri kergelt läbi.

6. Sega omavahel kokku kastmeained, kalla siis nii sibul kui ka salatikaste ubade juurde ning sega kõik omavahel läbi.

7. Nüüd pead vaid kõrvitsa pehmenemist ootama ning võid samal ajal näiteks natuke raamatut lugeda.

8. Kui kõrvits pehme kummuta see kohe soojalt ülejäänud kraami hulka ning sega kõik omavahel läbi.

9. Viimasena sega juurde paar peotäit rukolat ning serveeri kohe.

Tagasi üles