Paljud leiavad, et ketšupi ainuõige koht on külmkapis. Teised aga väidavad, et ketšupi külmikus hoidmine on puhas patt. Kumba osapoolt usaldada?
Avalik debatt: kus peaks ketšupipudelit õigupoolest hoidma? (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaanne thescottishsun.co.uk sõnul puhkes Twitteris tuline sõnavahetus ketšupi ja selle hoiustamistingimuste üle.
Väljaande päringule vastanud ketšupitootja Heinz soovitab ketšupipudelid pärast avamist külmkappi panna. Ettevõtte koduleheküljel on lisaks märgitud: «Toote happelisus tagab küll selle kõlblikkuse, ent pudeli avamise järel võivad selle kvaliteedile just nimelt hoiustamistingimused saatuslikuks saada.»
Ettevõtte sõnul tasub kõiki töödeldud toiduaineid pärast avamist külmkapis hoida. See tagab mitte ainult parema maitse, vaid ka parema kvaliteedi ja pikema säilivusaja.
Hea lugeja, kus hoiad sina avatud ketšupipudelit?