Hiina uusaastat võib tähistada suurejooneliselt, tagasihoidlikult või ka üldse mitte. Aga ühe maitseseikluse kaugele Hiinamaale võiks teha sellegipoolest: maitsete ja aroomide palett on seal lõputult kirju.
Tellijale
Külm tahab natuke teravat: proovi Hiina kööki
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui keegi ütleb veendunult, et talle maitseb Hiina köök, võib nii mõnigi kord kahtlustada, et tegelikult meeldib talle lääneriikide «hiinakate» lähenemine Aasia toidule. «See, kes tunneb Hiina kööki lähemalt, ütleks pigem näiteks, et talle on meelepärane Sichuani köögi tuimestav vürtsikus või Shandongi soolakad mereanniroad,» arutleb Juta Raudnask, kes kaupleb oma Umami poodides kogu maailma köögieksootikaga ja keda maitsete kogumise rännakud on mitu korda ka Hiinamaale viinud.