Kui sa oled lihasõber ja tahad oma kallimat või külalisi tõeliselt üllatada, siis valmista steak au poivre. See roog valmib kiiresti ja imemaitsev.
Retseptisoovitus: prantsusepärane hõrk steik
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 2 keskmise kogusega lihasteiki
- 2 teelusikatäit purustatud pipart
- 1 teelusikatäis oliiviõli
- 1 teelusikatäis võid
- 1/3 klaasi konjakit
- 1 vahukoor
Valmistamine:
Määri lihalõigud ühtlaselt pipraga kokku. Lisa pannile oliiviõli ja või ning kui või on sulanud aseta liha pannile. Prae kumbagi külge neli minutit. Seejärel võta pann tulelt, aseta liha taldrikule või lõikelauale ja kata fooliumiga. Lisa samale pannile konjak ja süüta see põlema ehk flambeeri. Kui alkohol on ära põlenud, siis lisa koor, sega ja lase keema. Pane lihatükid uuesti kastme sisse ja serveeri.
Allikas: Pure Wow