Toidublogija Kadri Raig tutvustab üht oma lemmikkooki, milles on lisaks toorjuustule ka kohupiimakreemi. Granadilli asemel võid kasutada ka kõikvõimalikke muid hapumaid marju-puuvilju, näiteiks vaarikad.
Retseptisoovitus: hõrk kohupiima-toorjuustukook granadilliga
Põhi
- 100 g spelta täisterajahu
- 30 g suhkrut
- 50 g võid
- 0,25 tl soola
Täidis
- 400 g toorjuustu (toasoojalt)
- 600 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
- 4 muna + 4 munakollast (või 6 tervet muna)
Kate
- 4 granadilli
Juhtnöörid
1. Kata 20 cm diameetriga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 180 kraadini eelkuumenema.
2. Sega omavahel speltajahu, suhkur ja sool ning haki peenelt juurde või.
3. Näpi kõik omavahel peeneks puruks ning vajuta see ühtlaselt koogivormi põhja.
4. Küpseta põhja umbes 10 minutit.
5. Samal ajal sega omavahel kokku täidis. Selleks vahusta kõigepealt toorjuustu suhkruga, kuni suhkur on enam-vähem lahustunud.
6. Lisa kohupiimapasta ning vahusta kõik segamini.
7. Seejärel lisa munad (kui viitsid, siis ükshaaval ja vahusta kõik korralikult igakord segamini, kui mitte, siis lisa munad lihtsalt kahes jaos - ma teen nii ja pole hullu midagi) ning munakollased ja vahusta seni, kuni segu on täiesti ühtlane.
8. Vahepeal võta välja eelküpsetatud põhi ning keera ahju temperatuur 160 peale ning säti ahju põhja ahjuvorm, mis on veega täidetud, et ahjus niiskemat keskkonda luua.
9. Kalla täidis koogivormi ning küpseta seda umbes 60 minutit. Kui kook on küpsemisaja lõppedes veel pisut võbelev, siis see ongi see, mida me tahame!
10. Kui tunnike möödas, siis keera ahi kinni, jäta ahjuuks praokile ning lase koogil seal tunnike veel puhata.
11. Seejärel jahuta täielikult ning ideaalis lase üleöö seista.
12. Enne sööma hakkamist poolita granadillid ning kraabi lusikaga nende sisu otse koogile.