Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2018/02/15/7583307t1h3d68.jpg)
Üks õige kanasupp ilma loorberita pole päris see! Praegusel haigustehooajal aga on see supiretsept asendamatu.
Koostisained:
- 1 terve kana
- porgand, sibul, kartul, sool, pipar, loorber
Valmistamine
- Pane ette valmistatud kana külma veega keema, nii et kana on veega kaetud
- lase keema tõusta ja koori vahtu, kuni seda enam ei tule,
- lisa porgand, sibul, (seller), mõni tera pipart, leht või kaks loorberit, soola
- keeda, kuni kanaliha on luudelt lahti
- kurna leem, tõsta kana ja juurvili eraldi, eemalda ärakeenud sibul (kes soovib)
- koori vahepeal kartulid ja tükelda, lisa selgele leemele, keeda pehmeks
- lase kanaliha natuke jahtuda, eemalda luudelt ja tükelda, lisa leemele, tõsta potti tagasi ka keenud porgand
- lase natuke veel keeda, maitsesta maitserohelisega
- soovi korral võid lisada riisi või nuudleid või klimpe (aga ei pea).