Kõik oma säästud haisuvaba tualettpoti loomisele kulutanud mees jäi kauaoodatud patendist ilma

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti mees kulutas terve oma varanduse tualettpoti loomisele.
Šoti mees kulutas terve oma varanduse tualettpoti loomisele. Foto: Harald Richter/PantherMedia / Harald Richter

Meeleheitlikult visa leiutaja kaotas kogu oma elu jooksul säästetud raha ning jäi ühtlasi ilma ka pikalt oodatud patendist, vahendab thescottishsun.co.uk.

Don Aitchison investeeris ühtekokku 100 000 naela ehk pea 112 621 eurot, et luua lõhnavaba tualettpott. 66-aastane mees kasutas tagatisena oma isiklikku kodu, et vajaminev algkapital kokku saada. 20 aastat oma unistuse nimel tööd teinud meest tabas aga valus tagasilöök, kui patendivolinikud keeldusid talle patenti väljastamast. 

Ametnikud leidsid, et mehe leiutis ei ole tänapäeva turu jaoks piisavalt unikaalne. Lisaks olid eksperdid rahulolematud mehe kontseptsiooniga - pealtnäha täiesti tavalisse tualettpotti peidetud ventilaatorid, mis ebameeldivad lõhnad poti alumise osa kaudu välja peaksid imama, ametnikke seekord paraku ei kõnetanud. 

Niigi makseraskustes vaevelnud Aitchisonil kulub nüüd ilmselt terve pensionipõlv, et kaelani ulatuvatest võlgadest vabaneda. «See on tõesti ainus selletaoline maailmas - mitte keegi teine ei ole millegi sellisega varem hakkama saanud. Ma arvan, et sellel oleks potentsiaali miljoneid teenida,» rääkis Aitchison.

Oleks mees patendi saanud, oleks ta enda sõnul ilmselt korraliku miljoniäri püsti pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles