Galerii: kõhedusttekitavad hüljatud kodud (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle maailma leiab loendamatul hulgal kodusid, mis ühel hetkel mingil põhjusel tühjaks ja omaette lagunema jäänud. Need on omaette kõhedad vaatamisväärsused.

Majad, kust inimesed ühel hetkel teadmata suunas lahkunud, on justkui isetekkelised muuseumid. Sageli on nende ümber ja küljes vohama hakanud puud ja põõsad, sees näeb aga kõik välja nii nagu oleksid viimased elanikud just äsja uksest välja astunud.

Üks selliseid paiku pildistav USA fotograaf Johnny Joo ütleb, et sageli on sellises kohtades isegi lauanõud köögilauale jäänud, mistõttu jääb mulje, et inimesed lahkusid sunnitult ja kiirustades, kuigi nähtavat põhjust selleks ei ole.

Hüljatud kodud üle Euroopa.
Hüljatud kodud üle Euroopa. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Johnnyt ennast võlub mahajäetud hoonete juures kõige rohkem see, kuidas loodus need majad justkui tagasi võtab, kasvades vahel suisa hoonete sisse. 

Miks inimesed nii tihti suisa villasid endast maha ja lagunema jätavad, talumajadest rääkimata, pole üheselt teada. Igal sellisel laguneval majal on tavaliselt oma keerukate inimsuhete lugu, mis pole ühel hetkel võimaldanud enam majale ainuomanikku leida.

Hüljatud kodud üle Euroopa.
Hüljatud kodud üle Euroopa. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles