Sparkling Group restoranide ketti kuuluval Chedil oli seni õnnestunud pääseda samas edetabelis maksimaalselt kolmandale kohale. 2008. aastal pälvis restoran MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia Hõbelusika konkursil parima uue restorani tiitli, 2009. aastal aga Eesti Maitsete korraldatud 50 parima Eesti restorani konkursil 3. koha ning möödunud aastal 4. koha. Postimees.ee abil läbi viidud rahvahääletusel saavutas Chedi tänavu samuti 4. koha.
Konkursi eestvedaja Aivar Hansoni sõnul on selle aasta Tallinna restoranide edetabel selle poolest eriline, et lõpuks ometi oleme valmis tunnustama head ka siis, kui selle algupära ei ole kohalik.
Ning lisaks on arvestatav osa edetabelist uustulnukate päralt - auväärsel neljandal kohal on napilt aasta tagasi Mere puiesteel avatud moodne Sfäär, kuuenda koha pälvis Alexanderi mullu sügisel avatud Tallinna talvekodu Neh ning 11. kohal on vaevu 5-kuune F-hoone, mis rahvahääletusel osutus koguni paremuselt teiseks.
Esmakordselt pääses edetabelisse ka vahepeal oma asukohta vahetanud, endise Pegasuse ruumidesse kolinud Fish & Wine, samuti Olümpia hotelli restoran Senso.
Esimest korda jõudis edetabelisse tagasi üks restoran, mis oli vahepeal välja jäänud - selleks on Tabasalus asuv Lucca, mis jäi tänavu 13. kohale.
Möödunud aastal Tallinna parima söögikoha tiitli pälvinud uustulnuk, Roman Zaštšerinski kohvik Moon jäi aga tänavu teiseks, kuid saavutas see-eest rahvahääletusel suurima tunnustuse.
Uhkeid uustulnukaid jagus ka ehedate eestimaiste restoranide kategooriasse: näiteks alles märtsi alguses Kaberneemes avatud OKO ja mullu juunist Tallinna-Tartu maantee ääres Mäo risti ja Mäeküla vahel asuvas Põhjaka mõisas tegutsev Põhjaka.