Botaanikaaia orhideenäitusel saab imetleda haruldasi taimeliike ja küsida nõu asjatundjatelt

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2.-11. märtsini toimub Tallinna botaanikaaias aastatepikkuse traditsiooniga orhideenäitus, kus saab imetleda haruldasi lilleliike ning küsida nõu kogemustega asjatundjatelt.

Kevadine orhideenäitus Tallinna Botaanikaaias on kujunenud oodatud sündmuseks lillesõprade, eriti aga orhideehuviliste seas. Näituselt võib leida nii loodusest pärit orhideeliike kui ka aastatepikkuse aretustöö tulemusena kerkinud õisi. Külaliste imetleda on üle 150 erineva orhidee sordi ja liigi.

Botaanikaaia ekspositsioon koosneb aia enda kollektsioonis kasvanud õitsvatest orhideedest ja nendest, mida on õnnestunud Euroopa orhideeaianditest muretseda. Tänavu avaneb külastajatel võimalus uudistada mitmeid erinevaid veenusekingi ja tsümbiidiumi sorte, viimaste seas on ka üks peaaegu mustade õitega orhidee ja ebatavaliste pelooriliste õitega tsümbiidium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles