Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: ahjupasta toorjuustu ja tuunikalaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ahjupasta toorjuustu ja tuunikalaga.
Ahjupasta toorjuustu ja tuunikalaga. Foto: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värk näitab ette, kuidas teha lihtsat ja väga maitsvat vormirooga, mis sobib hästi argipäeva lõuna- või õhtusöögiks.

Farmi Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul kasvas vabariigi aastapäeva nädalavahetusel oluliselt köögitoorjuustu müük – koguni 69 protsenti. «Eestlastele meeldivad erinevad koogid, vormiroad ja püreesupid, kus nii tavalist kui ka maitsestatud toorjuustu kasutada saab. Sarnaselt teistele piimatoodetele saab toorjuustust valmistada nii soolaseid kui ka magusaid roogi.»

Ahjupasta toorjuustu ja tuunikalaga

  • 300 g pastat (sarvekesi, teokarpe vms)
  • 1 sibul
  • 1 paprika
  • 150 g toorjuustu maitserohelisega
  • 280 g kodujuustu
  • 1 tuunikalakonserv, nõrutatuna
  • 1-2 dl riivjuustu
  • Soola

Pane pasta soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda vastavalt pakendil olevatele juhenditele. Haki sibul ja paprika väikemaks ning kuumuta seni kuni sibul on kergelt klaasjas. Sega valmiskeedetud pastale juurde paprika-sibulasegu, toorjuust, kodujuust ja nõrutatud tuunikalakonserv. Aseta pastasegu ettevalmistatud ahjuvormi, raputa peake juust ning küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 20 minutit ehk seni, kuni juust on sulanud.

Tagasi üles