Külmalaine jätkub: soodne nipp kodu soojana hoidmiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Pakase ajal tekib tihti tunne, et tahaks aknad kinni naelutada, sest sealt õhkab väga palju külma. Paremat abi saab aga hoopis lihtsamast nipist.

Esiteks on väga efektiivne lahendus juba see, kui hoiad külmalaine ajal aknakatteid rohkem akna ees. Muidugi on niigi vähe valget aega, aga krõbeda pakasega sageli kaasnevat päikest on kõige parem nautida otsa õues. Toas võiksid kardinad või rulood akende ees hoida, nii on soojakadu väiksem. 

Kui sellest aga ei piisa, tuleb appi väga huvitav lahendus: akende katmine mullikilega. See koos kõikvõimalike külma tuppa laskvate pragude teipimisega aitab väga palju. 

Eriti tore, et nipi jaoks ei lähe vaja muud kui piisavat kogust mullikilet ja puhast vett. Tee aken märjaks ja kata kilega: see jääb sinna kinni täpselt nii kauaks, kui kile ise eemaldad.

Kui krõbedat külma jätkub tõesti märtsi lõpuni, nagu lubatakse, tasub seda lahendust kindlasti kaaluda, et küttekulud üle mõistuse ei küündiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles