Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: rohelise herne püreesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Aet Trisberg

Hernesupp on just praeguste külmade ilmadega paljude lemmik! Vaata, millist uut retsepti katsetas oma köögis Aet!

Supp ühele:

1 väike pakk (230 ml) Food Studio kanapuljongit

1 sl õli 

1 väike kartul

50 g juursellerit

1 küüslauguküüs

100 g rohelisi herneid + veidi herneid supi peale

2 sl musti läätsesid (keedetult)

paar viilu suitsupeekonit

Valmistamine:

Esmalt on tarvis keema panna läätsed, et need jõuaks supiga samal ajal valmis. Oluline on, et läätsed ei keeks liiga pehmeks, vaid need säilitaksid veidi krõmpsuva tekstuuri. 

Seejärel koori kartul, juurseller ja küüslauk. Juurselleri võib üsna õhukeselt viilutada, siis on küpsemisaeg lühem.

Kuumuta pott, lisa potti õli ning kuumuta potis kartulit ja juursellerit pidevalt segades umbes paar minutit. Seejärel lisa küüslauk, aga ära seda pruunista, muidu muutub küüslauk kibedaks. Kalla potti kanapuljong ning keeda suppi umbes viis minutit, seejärel lisa (külmutatud) rohelised herned ning keeda suppi veel umbes 3-5 minutit. Mida vähem herneid kuumtöödelda, seda erksamat rohelist värvi supp jääb. Kanapuljong on väga hästi maitsestatud ning supp ei vaja midagi enam juurde.

Prae peekoniviilud mõlemalt poolt krõbekaks ning soovi korral võib ka läätsed pannilt läbi lasta. Lisa läätsede juurde ka veel ca 1 sl külmutatud herneid, et need pannil üles soojeneksid.

Püreesta supp saumisekri või blenderi abiga. Tõsta supp kaussi, lisa supile läätsed, herned ja peekon.

Tagasi üles