Toitumisnõustaja retseptisoovitus: hommikupuder hirsiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja ilmus Eesti esimene fitnessi raamat «Fitness ja toitumine», mille autoriteks on Egle Eller-Nabi, Britt Paju ja Kristin Salupuu. Raamatust leiab palju kasulikke retsepte, nagu ka allolev Kristini hommikupuder.
E: 450 kcal
SV: 77 g
R: 9 g
V: 13 g
Kristin Salupuu üks lemmikuid hommikusöökide hulgas on hirsipuder. Keedab ta seda põhiliselt veega – alles lõpus lisab natukene piima. Kõige paremini maitseb see puder koos jääkülmade vaarikate, banaani ja maapähklivõiga.
- 70 g hirsitange
- 150–200 g vett
- 40–50 g piima
- 100 g külmutatud banaani
- 25 g külmutatud vaarikaid
- 10 g maapähklivõid
Leota hirsitange üle öö, loputa kolm korda ja keeda vees pehmeks. Keetmise lõpus lisa piim. Serveeri maapähklivõi, külmutatud banaani viilude ja külmade vaarikatega, mis läbisegatuna pudru kiiremini maha jahutavad.