Äsja ilmus Eesti esimene fitnessi raamat «Fitness ja toitumine», mille autoriteks on Egle Eller-Nabi, Britt Paju ja Kristin Salupuu. Raamatust leiab palju kasulikke retsepte, nagu ka allolev Kristini hommikupuder.
Toitumisnõustaja retseptisoovitus: hommikupuder hirsiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E: 450 kcal
SV: 77 g
R: 9 g
V: 13 g
Kristin Salupuu üks lemmikuid hommikusöökide hulgas on hirsipuder. Keedab ta seda põhiliselt veega – alles lõpus lisab natukene piima. Kõige paremini maitseb see puder koos jääkülmade vaarikate, banaani ja maapähklivõiga.
- 70 g hirsitange
- 150–200 g vett
- 40–50 g piima
- 100 g külmutatud banaani
- 25 g külmutatud vaarikaid
- 10 g maapähklivõid
Leota hirsitange üle öö, loputa kolm korda ja keeda vees pehmeks. Keetmise lõpus lisa piim. Serveeri maapähklivõi, külmutatud banaani viilude ja külmade vaarikatega, mis läbisegatuna pudru kiiremini maha jahutavad.