Kui toiduained rühmade kaupa kaussi jagad, saad parema ülevaate, milline on makrotoitainete vahekord. Lisaks on ühe kena kausitäie komplekteerimine ja koostisainetega eksperimenteerimine tõeliselt nauditav ja loominguline tegevus, mille lõpptulemus ka hästi maitseb.
Retseptisoovitus: kausitoit kana ja kruupidega
Äsja ilmus Eesti esimene fitnessi raamat «Fitness ja toitumine», mille autoriteks on Egle Eller-Nabi, Britt Paju ja Kristin Salupuu. Raamatust leiab palju kasulikke retsepte, nende hulgas ka õpetusi, kuidas teha kausitoitu.
Kausitoit kana ja kruupidega
E: 434 kcal
SV: 36 g
R: 15 g
V: 35 g
- 80 g kanafileed
- 50 g odrakruupe
- 80 g brokolit
- 40 g seeni (šampinjonid, kukeseened, austerservikud vm)
- 40 g avokaadot
- 15 g spinatit
- 5 g lutserniidusid
- 1 tl oliiviõli
- 2 tl suvikõrvitsapestot
- soola-pipart
Leota odrakruupe vähemalt 2–3 tundi, loputa ja keeda pehmeks. Maitsesta kana soola-pipraga ja prae pannil õlis kaane all 4 minutit. Keera kana ringi, lisa brokoliõisikud ja seened, kata pann taas kaanega ja küpseta veel 4 minutit. Seejärel tõsta pann tulelt ja lase toidul sama kaua kaane all järelküpseda.
Sega kruubid 1 tl pestoga ja tõsta kaussi. Viiluta kana ja avokaado, pane kaussi ning lisa ka kõik ülejäänud koostisained. Serveerimisel tõsta juurde veel 1 tl pestot, soovi korral rohkemgi.