Äsja ilmus Eesti esimene fitnessi raamat «Fitness ja toitumine», mille autoriteks on Egle Eller-Nabi, Britt Paju ja Kristin Salupuu. Raamatust leiab palju kasulikke retsepte, nende hulgas ka õpetusi, kuidas teha kausitoitu.
Kausitoit kana ja kruupidega
- 80 g kanafileed
- 50 g odrakruupe
- 80 g brokolit
- 40 g seeni (šampinjonid, kukeseened, austerservikud vm)
- 40 g avokaadot
- 15 g spinatit
- 5 g lutserniidusid
- 1 tl oliiviõli
- 2 tl suvikõrvitsapestot
- soola-pipart
Leota odrakruupe vähemalt 2–3 tundi, loputa ja keeda pehmeks. Maitsesta kana soola-pipraga ja prae pannil õlis kaane all 4 minutit. Keera kana ringi, lisa brokoliõisikud ja seened, kata pann taas kaanega ja küpseta veel 4 minutit. Seejärel tõsta pann tulelt ja lase toidul sama kaua kaane all järelküpseda.
Sega kruubid 1 tl pestoga ja tõsta kaussi. Viiluta kana ja avokaado, pane kaussi ning lisa ka kõik ülejäänud koostisained. Serveerimisel tõsta juurde veel 1 tl pestot, soovi korral rohkemgi.