Äsja ilmus Eesti esimene fitnessi raamat «Fitness ja toitumine», mille autoriteks on Egle Eller-Nabi, Britt Paju ja Kristin Salupuu. Raamatust leiab palju kasulikke retsepte, nende hulgas ka õpetusi, kuidas teha kausitoitu.
- 35 g soolalõhet
- 100 g keedetud täisterariisi või punast riisi
- 30 g lehtkapsast
- pool norilehte
- 50 g porgandit
- 50 g kurki
- 50 g keedetud sojaube või musti konservube
- 1 sl hakitud rohelist sibulat seesamiseemneid
- 0,5 tl oliiviõli
- pisut soola
- 1 sl kvaliteetset naturaalselt kääritatud sojakastet
- 0,5 tl riisiäädikat
Rebi rootsudest puhastatud lehtkapsas ja nori väiksemateks tükkideks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega õliga ja maitsesta kergelt soolaga. Küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 5–10 minutit, kuni kapsas on kergelt krõbe.
Riivi porgand, tükelda kurk ja loputa oad. Kui kasutad külmutatud sojaube, vala neile korraks keev vesi peale, seejärel kurna ja loputa külma veega. Musti konservube loputa korralikult jooksva vee all. Tõsta kõik komponendid kaussi ning vala peale sojakastmest ja riisiäädikast kokku segatud kaste. Peale puista seesamiseemneid ja rohelist sibulat.