Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tippkokk Jörgen Kohal: peremudel, kus ainult naine kokkab, on iganenud (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erik Reis/PantherMedia/Scanpix

Rimi kokk Jörgen Kohal soovitab meestel võtta köögis aeg-ajalt võim enda kätte – hea võimalus kokanduskatsetega algust teha ja oma naist üllatada on naistepäev.

«Paljudes peredes on söögi tegemine endiselt naiste õlul ning meeste jaoks on tegemist «naistetööga», kus mehed ise väga harva kaasa löövad,» sõnas Jörgen Kohal. «Olen kindel, et kui mees hakkaks toidu valmistamise vastu rohkem huvi tundma, siis hakkab talle see tegevus ka meeldima. Lisaks on mehed mõnikord palju julgemad eksperimenteerijad kui naised ning tänu sellele võib pere toidulaud muutuda hoopis mitmekülgsemaks.»

Jörgen Kohal.
Jörgen Kohal. Foto: Erakogu

Kokk märgib, et sageli on hoopis naised see takistav jõud, mis mehed köögist eemale peletab: «Kui mees hakkab süüa tegema, siis pole vaja jälgida iga tema sammu ning jagada õpetussõnu. Laske mehel rahus tegutseda ning uskuge, mitte midagi hullu sellest ei juhtu. Kui hästi läheb, siis saate endale hoopis suurepärase koka, kellest on söögi valmistamisel edaspidigi palju abi.»

Naistepäeva saabudes soovitab tippkokk aga meestel julgus kokku võtta ning ise köögis tegutsema hakata. «Kui naistepäevaks ununes restoranikoht broneerida, siis tuleb vääriline roog ise valmis teha. Kõige lihtsam on algajal valmistada grillitud liha või kala ning serveerida seda värske salatiga. Naistepäev alaku aga hommikukohvi ja äsja ahjust tulnud saiakestega – selleks on vaja eelmisel päeval osta valmis näiteks külmutatud croissant’id või õunapirukad, mille valmistamise õpetus on pakendil kirjas,» lisas Jörgen Kohal.

Kaks lihtsat retsepti meestele

Prae või grilli korralik veisesteik (laagerdatud). Maitsesta liha soolaga, aseta kuumale pinnale ning küpseta mõlemalt poolt 3-4 minutit. Jäta liha 3 minutiks jahtuma ning seejärel serveeri salatil.

Kalasõpradel on kõige lihtsam valmistada roogitud beebiforelli. Maitsesta forell soolaga ning lisa kõhtu tükk võid. Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta kala 25 minutit. Serveeri koos salatiga.

Tagasi üles