Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toidukoha arvustus: Fiist saab filigraanse fiilingu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Margus Ansu

Tartu Lõunakeskuse kõrval asuv restoran Fii ühendab Skandinaavia köögi maitsed nopetega rahvusköökidest. Maitse järgi otsustades õnnestunult.

Enne kui tuleb söök, tuleb ettekandja. Ja see on väga tähtis, kuidas ta tuleb. Kui tuleb osavõtmatult või lihtsalt hoiakuga «ma teen ainult oma tööd, ei midagi enamat», ei päästa muljet isegi see, kui ettekantu on igati maitsemeele järele.

Andra, nagu teatab silt tema tumeda vormiriietuse rinnal (ja nagu kinnitab hiljem teenindaja nimi arvel), tuleb Tartu Lõunakeskuse taha rajatud hotelli Sophia restoranis Fii täpselt parajaks timmitud viisakusega – sellisega, millest tunned ära, et see on loomulik, mitte tehtud ja pingutatud. Ja mis peaasi: ta teab peast, mida iga toit sisaldab, mitte ei loe menüüst maha seda, mida kundena isegi lugeda mõistad, ja oskab vastata küsimustele. Sellise inimese vastu tekib usaldus.

Tagasi üles