Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: aasiahõnguline pomelo-kanasalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Britt Paju

Kiiruga lähenev kevad tähendab, et aeg on talviselt kosutavad toidud kergemate kõhutäite vastu vahetada.

Kevadväsimusega võitlemiseks soovitab Talleggi saadik ja personaaltreener Rauno Rikberg katsetada Britt Paju retsepti, kus peaosa mängib C-vitamiinist pungil tsitrusvili pomelo, mille sisu peidab mahedalt magusat maitset.  

Aasiapärast hõngu ja mälestusi möödunud puhkusest toovad kookospiim ja laimimahl, särtsu lisab tšilli ning organismi valguvajaduse eest hoolitseb mahlane kanafilee.

Aasiahõnguline pomelo-kana salat

Kahele

  • 350 g eestimaist kanafileed
  • 1 pomelo
  • 0,5 dl musta (või punast) riisi
  • 70 g lambasalatit ehk põldkännakut või segu lambasalatist ja Itaalia punasest käharlehtsalatist
  • 2 sl granaatõunaseemneid
  • 0,5 -1 punast tšillit
  • 1 rohelise sibula vars
  • 1 küüslauguküüs
  • 3-4 sl kookospiima
  • 1 sl maapähklivõid
  • poole laimi mahl
  • basiilikulehti
  • soola
  • pipart

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele ja lase jahtuda. Loputa kanafilee ja pane potti. Lisa pool küüslauguküünt ja rohelise sibula alumine heledam osa ning pisut soola ja pipart. Vala potti vett nii palju, et kana oleks kaetud (u 1 l). Lase veel kuumeneda nii , et vesi potis kergelt liiguks, kuid mulle pinnale ei tekiks ning jätka sellel kuumusel keetmist u 15 minutit kuni kana on läbipaistmatu kuid samas õrna struktuuriga.  Tõsta kana lõikelauale ja lase jahtuda. Samal ajal valmista kaste. Selleks sega kas käsitsi või saumikseri abil kokku kookospiim, maapähklivõi ja laimimahl. Lisa järele jäänud pool küüslauguküünt (kui käsitsi segad, siis haki eelnevalt see võimalikult peeneks või suru läbi küüslaugupressi) ja mõned basiilikulehed. Maitsesta soola-pipraga.

Koori pomelo ja jaga mõlemasse taldrikusse pool viljalihast. Viimast on säside vahelt kerge käsitsi eemaldada. Lisa salatilehed ja riis. Viiluta või tükelda kanaliha ja lisa taldrikutesse. Puista peale granaatõunaseemneid, basiilikulehti ja hakitud roheline sibul ja tšilli. Lisa kaste ja serveeri!

Tagasi üles