Ka Eesti restoraniköögid teevad järgmisel nädalal kummarduse Prantsuse kokakunstile, tähistades 21. märtsil erimenüüdega üleilmset Prantsuse gurmeepäeva «Good France». Nende hulgas on Olustvere teenindus- ja maamajanduskool, mille õpilased valmistavad prantsuspärase õhtusöögi, kust ei puudu part apelsinikastmes ega punaveinis keedetud pirnid.
Prantsuse köögil on pidu
Maitsemeeli hullutavaid Prantsuse juurtega roogi pakutakse Olustvere mõisas viiekäigulisel õhtusöögil veel. Isuäratusampsuks Burgundia tuuletasku, Lorraine'i pirukas ja kurgi-mündisupp, kõik Kir Crémant' kokteili seltsis.
«Toidusedelis on ka sibulasupp ja kohaknellid valge veini - võikastmega,» nimetab Olustvere teenindus- ja majanduskooli õpetaja Kaiti Pirs. Kõik käigud tulevad kokaõpilaste käe alt, mõistagi on õpetajad abiks ja toeks.
Üldse astub tänavu prantsuspärase erimenüüga üles varasemast rohkem koolirestorane, kokku viis. Peale Olustvere veel Tartu kutsehariduskeskuse õpperestoran Meliss, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse restoran La Fourmi Jõhvis, Viljandi kutseõppekeskus ja Tallinna teeninduskooli õpperestoran Teko, kes on osalejate hulgas teist aastat.