Kas inimesega samas voodis magavate koerte pisikutest võib ikka rahumeeli mööda vaadata?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Koera omamisega kaasnevaid eeliseid on tohutult. Kui suur on aga inimese terviserisk, kui neljajalgne lemmik pidevalt endaga ühes voodisse võetakse?

Neljajalgsed soovivad samuti lähedust ning oma kahejalgset sõpra igalpool saata, ka magusatel unetundidel, vahendab wellandgood.com. Kas inimesega ühte voodisse tikkuvat koera tasub ikka ära ajada või mitte?

Ohio Riikliku Ülikooli professor Jason Stulli sõnul võib koertelt inimesele lausa 70 erinevat haigustekitajat edasi kanduda. Inimeste risk millessegi tõsisemasse haigestuda, on mehe sõnul õnneks võrdlemisi väike. Küll aga on teatud nüansse, mida professori sõnul sellegipoolest järgida tasuks.

Doktor Stulli nõuanded koeraomanikele on järgmised:

  • Pese käsi!

Käte pesemine on üks kõige elementaarsemaid abivahendeid, mille abil enda ja oma lähedaste tervist säästa. Lemmikloomade olemasolu korral on nende pesemine aga veelgi olulisem.

  • Hoolitse oma koera tervise eest

Enda eest hoolt kandes ei tohiks unustada ka oma neljajalgseid sõpru. Käi nendega regulaarselt loomaarsti juures ning hoia ka nende käpad ja kõhualused puhtana.

  • Jälgi oma koera

Jalutuskäike tehes tasub oma koeral alati silm peal hoida - kellega ta mängib ning mida suhu pistab. Kõik, mis õues, ei passi tingimata kohe ka tuppa tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles