Galerii: kaasaja hüvede vastu «allergiline» paar veedab oma elupäevad muldonnis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kate Burrows ja ta kaaslane Alan elavad oma elu enda seatud reeglite järgi. Paari mullast, okstest ja erinevatest looduslikest materjalidest valminud muldonn on jäänud silma aga kohalikele võimudele, kelle eesmärgiks on paari kodu maatasa teha, vahendab thesun.co.uk.

Paaril kulus ühtekokku kuus nädalat, et onn elamiskõlblikuks kambriks muuta. Enne seda linnas elanud paar leiab, et elu looduse keskel on hoopis teine tera, võrreldes eluga mõnes suurlinnas. Ettevõtlik paar on veendunud, et neid vaevab allergia kaasaja lahenduste vastu.

«Kaasaegses majas elamine võrdus minu jaoks igapäevase külmetushaigusega,» tõdes Kate. Kemikaalide ülitundlikuse all kannatav naine on veendunud, et elu puutumata looduses on talle vaid kasuks tulnud. Korteris elades tundis naine pidevat väsimust ja jõuetust. Kate oli proovinud kõikvõimalikke vahendeid, et tundlikkus kontrolli alla saada. 

Naise ainsaks lootuskiireks oli elukoha vahetus, mille järel naine isegi teatavat meeleolu aga ka tervisenäitajate muutust täheldas. «Toksiinid põhjustasid mulle nii palju vaevusi, et ma ei suutnud enam normaalse inimese elu elada,» märkis Burrows. Naise õnn jäi aga üürikeseks, kuna peagi jäi ehitatud muldonn ka kohalikule omavalitsusele silma. Neile see loomulikult meelt mööda ei olnud ning peagi saadeti paarile ka väljakolimisteatis, mille järgi olevat paar planeerimisseadustikku rikkunud. 

Kate ja Alan ei jätnud ka seda saatuse keerdkäiku niisama. Paar on oma muldonni toetuseks kogunud juba pea 50 000 allkirja. «Ma olen vanaema ja ei hakka ennast ilmselt kettidega värava külge aheldama, küll aga luban ma, saab mis saab, võidelda, ütles Kate kindlalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles