Sidrunipuu mahlakas ning aromaatne kollane vili mitte ainult ei aita võitluses külmetushaigustega, vaid rikastab ka meie toidulauda, vahendab goodhousekeeping.co.uk. Kuidas aga sidrunist kogu mahl kätte saada?
Kasulik nipp: tõhus moodus, kuidas sidrunist kogu mahl välja pigistada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgub, et jäigast ning teinekord veidi kõvavõitu sidrunist ei olegi niivõrd keeruline mahla välja pigistada. Küll aga on tarvis kodudes levinud mikrolaineahju abikätt.
Toimi järgmiselt:
- pista sidrun tervel kujul 20 sekundiks mikrolaineahju;
- lase sidrunil veidi jahtuda ning lõika see seejärel pooleks.
Asjatundja Monaz Dumasia sõnul peaks mikrolaineahjus veedetud 20 sekundi järel sidrunist suurema vaevata oluliselt märkimisväärsema mahlakoguse kätte saama.
Nipp töötab muuseas kõikide teiste tsitruseliste peal võrdväärselt sidruniga. Olgu tegemist apelsinide, greipide või pomelitega - mikrolaineahi püsib kõikide puhul oma tööülesannete kõrgusel.
Proovi järgi!