Fotod: selle maja juures on midagi väga valesti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: atlasobscura.com

Ameerika Ühendriikides Fountaini-nimelises linnas on üks maja, millega pole asjad kaugeltki korras. Vaata fotosid ja näed ise!

Foto: atlasobscura.com

Nimelt laiutab sisuliselt keset seda maja lahmakas kivi, vahendab Atlas Obscura. 

Selle tagasihoidliku mäejalamil asuva suvemajakese renoveerimistööd olid 1995. aasta 24. aprillil just läbi saanud, kui hoonet tabas kohutav õnnetus: ülevalt mägedest oli veerema pääsenud lahmakas kivi, mille teekond lõppes otse renoveeritud majas sees. 

Tegemist oli tohutu ebaõnnega omanikele, kes tabamuse hetkel ise majas sees viibisid ja peaaegu kivilahmaka alla oleksid jäänud. Nende suureks vedamiseks pääsesid nad füüsiliselt ainsagi kriimuta, kuid olid juhtunust vaimselt nii rabatud, et panid maja sisuliselt kohe müüki ega naasnud sinna enam kunagi.

Kuigi võiks arvata, et kivipurustusega maja ei taha mitte keegi, läks see kaubaks üllatavalt ruttu. Ja kuigi võiks omakorda arvata, et uue omaniku esimeseks tööks oli kivilahmaka eemaldamine (mis olnuks äärmiselt keerukas ja kallis töö), otsustas too majast hoopis vaatamisväärsuse kujundada.

Ka tänasel päeval saavad kõik külastada maja,  mis eespoolt vaadates on täiesti tavaline ega lase aimatagi, mis üllatused peituvad tagapool. Ka majas sees ringi käies pole purustusi esmapilgul näha - tõde selgub alles siis, kui avada uks magamistuppa.

Vaata rohkem fotosid SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles