Viis põhjust, miks varuda koju külmutatud köögivilju

, personaaltreener ja toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmutatud köögiviljad.
Külmutatud köögiviljad. Foto: Svetlana Foote/PantherMedia/Scanpix

Kas valida värsked või külmutatud köögiviljad? Tasub teada, et külmutatud köögiviljad pole värsketest kehvemad ja teinekord võivad neil hoopis omad plussid olla, selgitab personaaltreener ja toitumisnõustaja Kati Lehepuu.

1. Hoiad aega kokku

Külmutatud köögiviljadest õhtusöögi või lõuna valmistamisel jääb ära puhastamise ja tükeldamise vaev, sest paki sisu saab kohe kasutada. Kiirel õhtusöögi ajal, kus kõigil nälg näpistab, on see 10-15 minutit oluline kokkuhoid!

2. Köögiviljad ei lähe käest ära

Külmutatud segudena on olemas erinevad köögiviljade kombinatsioonid, seega ei pea köögivilja roa jaoks ostma erinevaid mitmeid eri komponente. Tihti jäävad eraldi köögivilju ostes nii mõnedki neist külmikusse või kapile seisma ja järgmise toiduvalmistamise jaoks võivad need juba riknenud olla. See on toidu ja raha prügikasti viskamine.

3. Suurem vitamiinide ja mineraalainete sisaldus

Külmutatud köögiviljade puhul kasutatakse kiirkülmutamist, mis aitab säilitada köögiviljades vitamiine ja toitaineid. Nii saad valmistada maksimaalselt keha toitva söögi.

4. Külmutatud köögiviljad säilivad kaua

On väga mugav, kui sügavkülmas on mõned pakid eri köögivilju. Need aitavad hädast välja, kui külmik on tühjaks saanud, kuid soovid siiski korraliku toitvat sööki teha. Kui pakk jään poolikuks, sulge pakk alati korralikult või pane köögiviljad näiteks zip lock kotti. Juba ülesse sulanud köögivilju pole mõtet sügavkülma tagasi panna, sest nende maitse ja kvaliteet pole enam nii hea kui korralikult külmutatud viljadel.

5. Külmutatud viljad kui talvine/varakevadine päästerõngas

Eriti meeldib mulle kasutada külmutatud köögivilju talvisel ja varakevadisel ajal, sest siis on poodides värskete köögiviljade valik kesisem. Värskete köögiviljade kättesaadavus sõltub meie laiuskraadil kahjuks ju hooajast. Ja kindlasti võtan ma enne toiduks külmutatud segu kui väga närtsinud köögiviljad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles