Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: aasiapärased kanarullid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Merilin Kaustel-Lehemets/Härmavili

Personaaltreener ja toitumisnõustaja Kati Lehepuu õpetab, kuidas teha külmutatud köögiviljadest maitsev ja tervislik vahepala neljale.

Aasiapärased kanarullid
 
  • 1 pakk riisipaberit
  • 1 pakk ehk 400 g külmutatud wokisegu
  • 500 g kanafileed
  • 200 g värsket kurki
  • 1 avokaado
  • värsket koriandrit
  • pool laimi
  • 1 spl õli praadimiseks
  • tšillihelbeid
  • soola
 
Vala wokisegu köögiviljadele keev vesi ja jäta umbes viieks minutiks seisma. Selle ajaga saad ette valmistada ülejäänud täidise.
Tükelda kana üsna väikesteks tükkideks ja prae õlis kuldpruuniks. Maitsesta tšillihelveste ja soolaga.
Puhasta avokaado ja tükelda koos kurgiga väikesteks kuubikuteks. Haki koriander jämedalt.
Nõruta wokisegu köögviljad, mis on nüüdseks täielikult ülesse sulanud. Sega kausis kokku köögiviljad, tükeldatud kurk ja avokaado, hakitud koriander. Maitsesta soola ja värske laimimahlaga.
Pane sügavamasse taldrikusse veidi keedetud vett ja lase sellel veidi jahtuda. Kasta riisipaber mõneks sekundiks vette ja jäta see minutiks puhtale niiskele köögirätikule, et paber pehmeneks. Pane riisipaberi keskele veidi kana ja lusikatäis köögiviljade segu. Voldi küljed sisse ja keera rulli. Aseta rullid serveerimistaldrikule liitekohad allpool. Hoia rulle toatemperatuuril ja enne serveerimist lõika diagonaalselt pooleks. Serveeri soovi korral soja- või tšillikastmega.
Tagasi üles