Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: valgurikas ja kerge quiche

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Personaaltreener ja toitumisnõustaja Kati Lehepuu õpetab, kuidas teha külmutatud köögiviljadest maitsev ja tervislik eine kaheksale.

Quiche

Põhi:

  • 180 g täistera rukkijahu
  • 150 g külma võid
  • 1 tl soola
  • 2 spl külma vett

Täidis:

  • 200 g suitsukana
  • 1 pakk ehk 400 g külmutatud suvist supisegu
  • 10 cm jupp porrut
  • 3 muna
  • 250 g kodujuustu
  • 1 dl vahukoort
  • soola
  • musta pipart

Haki külm või kuubikuteks. Töötle kätega või köögikombainis hakitud või ja soolaga segatud jahu purutaoliseks massiks. Lisa külm vesi ja sega veel, et moodustuks tainapall. Keera tainas kilesse ja hoia umbes pool tundi külmikus. Rulli tainas lahti ja tõsta vormi või suru küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja servadele. Aseta vorm uuesti 10 minutiks külma Torka põhi kahvliga tihedalt läbi ning küpseta 250 kraadi juures 8 minutit. Alanda ahju temperatuuri 200 kraadini.

Pane pirukapõhjale tükeldatud kana, peeneks hakitud porru ja kuuma veega loputatud suvine supisegu. Peale vala lahtiklopitud muna, kodujuustu ja maitseainete segu. Küpseta 200 juures ahjus 35 kuni 40 minutit, et pirukas saaks pealt kuldseks. Quiche maitseb kõige paremini jahtunult või järgmisel päeval kergelt soojendatult.

Märksõnad

Tagasi üles