Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kookosene läätsesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas teha mõnusalt soojendavat läätsesuppi, mis on meie kevadiselt kargetesse aprilliilmadesse igati sobiv kausitäis.

Vaja läheb:

  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 1 korralik sellerivars
  • 1 spl õli
  • 1 tl soola
  • 1 spl vürtsikamat karripulbrit
  • 160 g rohelisi läätsi
  • 1 l keevat vett
  • 100 g kookospiima
  • 0,5 sidruni mahl
  • serveerimiseks koriandrit

Tükelda sibul, porgand ja seller väikesteks kuubikuteks ning pane madalal kuumusel koos õli ning soolaga poti põhja praadima.

Umbes viie minuti pärast lisa karripulber ning prae köögivilju veel umbes viis minutit neid aeg- ajalt segades.

Siis lisa potti läätsed ja keev vesi, sega korra läbi ning jäta pott tulele umbes 20 minutiks podisema.

Maitse, kas kõik on kenasti pehme. Kui ei ole, siis podista veel veidi. Kui on, siis lisa potti ka kookospiim ning pigista juurde poole sidruni mahl ning keera tuli seejärel kohe poti alt ära.

Sega kõik läbi ning maitse, kas on äkki vaja lisada veel soola või sidrunit.

Serveeri värske koriandriga ning kui armastad vürtsi sama palju kui mina, siis tšillihelbed sobivad ka kenasti.

Tagasi üles