Fotod: tervikuna tehases valmiv maja, mis vajab vaid transporti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dezeen.com

Tehasevalmis majad arenevad pidevalt edasi: nüüd saab endale valmiskujul maja krundile ka kohapeale tellida ja igasugune kokkupanemise ja paigaldamise vaev jääb täielikult ära. 

Ligikaudu 40 000 eurot maksev maja on ses suhtes eriline, et kui tavaliselt tarnitakse tehasemaja krundile detailidena ja tuleb siis kokku panna, siis see maja jõuab oma uude asukohta tervikuna ja kokkupanemist enam ei vaja, vahendab Dezeen.

Foto: dezeen.com

Maja on küll väike - kõigest 13 ruutmeetrit - aga siin on olemas kõik eluks vajalik. Boonusena on maja küljes väike terrasski olemas, kus soojemate ilmadega aega veeta. 

Kuna majas on kamin ja sellele saab paigaldada päikesepaneelid, sobib ehitis suurepäraselt suvekoduks kohta, kus elektriliitumist ja muid küttelahendusi kasutada ei saa. 

Foto: dezeen.com

Maja inter- ja eksterjöör on pealtnäha väga lihtsad, kuid tegelikkuses väga läbimõeldud, et maja saaks tervikuna transportida, et see oleks vastupidav ja seda oleks elanikel mugav kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles