Tee ise: soodne ja kiire lahendus terrassi ehitamiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Terrassi ehitamine ei pea olema nädalaid kestev vaevaline ettevõtmine. Nutika lähenemisega saab asja väga soodsalt lahendatud. 

Kiireks terrassiehituseks sobivad väga hästi euroalused. Selleks tasuks alused üle lihvida, puidukaitsevahendiga viimistleda ja omavahel kinnitada - täpselt nii suurelt, kui suurt terrassi soovid. Kui tahad tihedama lauavahega terrassi, tuleb aluste pealmised lauad lahti võtta ja tihedamalt kinnitada - see tähendab, et pealmiste laudade jaoks tuleb ka puitu juurde hankida.

Pea meeles, et väga suurt terrassi euroalustest teha pole siiski mõistlik - kui soovid suurt, väga statsionaarset lahendust, tuleks eelistada klassikalist terrassiehitamise meetodit ühes vundamendipostide valamise ja muu taolisega. 

Kui terrassi pealmine osa on valmis, valmista ette aluspind: koori, liivata. Pane paika FIBO-plokid, millest saab terrassi alus. Kata liivatatud pind kruusaga. Tõsta terrassiraam paika. 

 

Finished!!! #palletpatio

A post shared by Andrea Messenger (@messalee) on

Et tulemus jääks nägusam, viimistle terrassi nähtavale jäävad küljed: löö need laudadega üle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles