Toidublogija Kadri Raig näitab, kuidas teha sparglirooga, mis sobib suurepäraselt näiteks kala lisandiks.
Retseptisoovitus: sidruni ja basiiliku krõbedikuga röstsparglid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 400 g rohelist sparglit
- 1 spl oliiviõli
- 1 dl pankot
- 0,5 sidruni mahl ja koor
- 10 suurt basiilikulehte
- Soola-pipart
Juhtnöörid
Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
Murra sparglivartelt puitunud otsad ära ning säti need ahjuplaadile. Piserda õige kergelt õliga ning lisa pisut soola.
Rösti spargleid umbes 13 minutit.
Samal ajal, kui spargel ahjus peesitab, valmista krõbedik.
Selleks kuumuta oliiviõli pannil, siis lisa pannile panko ning prae see keskmisel kuumusel krõbedaks.
Sidrunilt riivi koor peenelt, lisa sellele peenelt hakitud basiilik ning pigista juurde sidrunimahl.
Kui spargel on valmis, ehk siis pehme aga siiski veel krõmps, siis säti see taldrikule ootama.
Viimasena sega sidruni-basiilikusegu krõbeda saiapuruga ning maitsesta soola-pipraga.
Tõsta krõbedik sparglivartele ning söö ära enne, kui panko oma krõbeduse kaotab.